Presentació


El Pla Educatiu d’Entorn és una iniciativa conjunta de tots els agents educatius del municipi, impulsat per l’Ajuntament de Badia del Vallès i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Té com objectiu contribuir a l’assoliment de l’èxit educatiu de tot l’alumnat i a la cohesió social mitjançant l’equitat, l’educació intercultural, el foment de la convivència i l’ús de la llengua catalana.

L’element estratègic clau és aconseguir continuïtat i coherència entre les accions dels diferents agents educatius, tant de l’educació formal, com la no formal i la informal.

Els plans educatius d’entorn comparteixen la visió de les diferents polítiques internacionals que entenen que l’èxit educatiu també té a veure amb la continuïtat i coherència de les diferents accions educatives que recauen damunt de l’alumnat.

Els PEE també conflueixen amb aquelles idees que consideren que l’èxit del sistema educatiu no només consisteix a aconseguir  professionals eficaços, sinó també ciutadans amb compromís cívic, capaços d’implicar-se en el seu entorn i en la millora social. Des d’aquesta perspectiva calen centres oberts a l’entorn i una plataforma organitzativa que doni sostenibilitat al procés.

A Badia del Vallès, l’any 2004 es va iniciar un procés participatiu amb tots els agents educatius implicats (professionals, ciutadania, polítics i entitats) per a realitzar un diagnòstic sobre les necessitats i potencialitats del nostre territori. A partir d’aquesta fotografia es va crear un model obert i una estructura organitzativa que responia a la realitat local, en diferents comissions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s