Acte de formació de parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llengua

El dijous, 15 d’octubre, a les 19 h, tindrà lloc al  Casal Cívic de Badia del Vallès, 5a planta, l’acte de formació de parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua. L’acte és obert a tota la població que vulgui conèixer el funcionament del programa.

Com cada any, les persones voluntàries i aprenentes rebran les orientacions per participar-hi i a continuació, podran conèixer quina serà la seva parella lingüística.

Seguint la línia dels darrers anys, el Banc del Temps, entitat badienca adherida al Voluntariat per la llengua, donarà a conèixer a tots els assistents què és el que fan i com poden participar a les seves activitats.

El Voluntariat per la llengua és un programa que funciona a Badia del Vallès des de l’any 2004 i té com a objectiu ajudar les persones a llançar-se a parlar en català.

Les parelles lingüístiques estan formades per una persona que té uns coneixements bàsics de català però que necessita practicar-lo per guanyar més fluïdesa (aprenent/a) i una persona que parla habitualment en català (voluntari/ària).  A partir d’aquí, les parelles es reuneixen per parlar en català on volen i quan volen, dels temes que trien.

A banda de les estones de conversa, totes les persones que participen al programa poden gaudir de les activitats culturals i social en català que s’organitzen des del Servei Local de Català de Badia (SLC). A més, disposen d’un carnet que els permet obtenir descomptes i avantatges en cinemes, teatres, museus, establiments comercials, restaurants, bars, etc.

Per participar al programa s’ha de ser major d’edat i la inscripció és gratuïta.

Qui pot ser voluntari/ària? Qualsevol persona que vulgui compartir el català amb algú que vol parlar-lo millor.

Qui pot ser aprenent/a? Qualsevol persona que tingui ganes de perdre la vergonya i llançar-se a parlar en català.

També poden participar al programa els comerços i parades del Mercat Municipal. Aquests establiments s’ofereixen a atendre també en català, a les parelles lingüístiques, perquè puguin practicar la conversa en un context real.

Les entitats de la població també poden adherir-se al programa. Promouen la participació de les persones associades al Voluntariat per la llengua i organitzen activitats per donar-se a conèixer entre els participants del programa.

Per inscriure’s al Voluntariat per la llengua, cal adreçar-se al SLC de Badia del Vallès: 2a planta del Casal Cívic, tel. 93 729 34 34, a/e: badia@cpnl.cat o bé  vxl.vo3@cpnl.cat

Més informació sobre el Voluntariat per la llengua: http://www.vxl.cat/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s